Linux Mint Ombouw-service

Laat je eigen laptop en/of PC ombouwen van een Windows-computer naar een BigTech-vrije, privacy respecterende computer. (Mac's komen helaas niet in aanmerking.)

Linux Mint Ombouwservice

Enkele eigenschappen op een rijtje:

  • Een volledig Open Source besturingssysteem, zonder stiekeme achterdeurtjes of vage voorwaarden;
  • Geen enkele verplichte koppeling met jouw identiteit: het systeem vraagt niet om een e-mailadres of telefoonnummer;
  • Nooit meer betalen voor licenties;
  • Gegarandeerd snellere en efficiëntere prestaties van je computer dan met Windows;
  • Ook geschikt voor oudere systemen, welke met Windows niet of nauwelijks meer werken, of geen updates van iOS meer ontvangen;
  • Duizenden (gratis) softwarepakketten tot je beschikking en met één klik te installeren;
  • Tientallen softwarepakketten standaard al geïnstalleerd, zoals een Office-pakket (compatible met Microsoft Office), internetbrowser, e-mailprogramma, video- en audiospeler, etc.;
  • Door ons voorzien van slimme instellingen, waardoor bijvoorbeeld updates automatisch worden geïnstalleerd en je computer dus altijd up-2-date blijft.

Werkwijze

Nadat je het aanvraagformulier hebt ingevuld, beoordelen wij of jouw computer geschikt is voor de upgrade naar Linux Mint. In 99% van de gevallen is dat het geval. Zodra wij hebben vastgesteld dat je computer geschikt is, ontvang je per e-mail een link naar de webpagina waar je de bestelling concreet kunt maken.

Voor de upgrade betaal je €125,-. Dat is inclusief de aangetekende en verzekerde heen- en terugreis van jouw computer. Zodra we je bestelling hebben ontvangen, sturen we je per e-mail een verzendlabel dat je gebruikt om je computer naar ons op te sturen.

Hardware upgrade

Wanneer jouw computer nog beschikt over een 'ouderwetse' harddisk (eentje met draaiende schijven en bewegende delen), dan vindt de Ombouwservice enkel plaats in combinatie met de upgrade naar een SSD. De verouderde harddisks zijn aan slijtage onderhevig, waardoor de kans groot is dat deze op (korte) termijn kuren gaat vertonen, of erger: crashen. Een SSD is niet onderhevig aan mechanische slijtage, is volkomen geluidsloos, en bovendien vele malen sneller dan een harddisk.

De capaciteit van een SSD varieert van 128GB tot 2TB. De respectievelijke tarieven staan vermeld op de bestelpagina, waarvan je de persoonlijke link krijgt toegestuurd, nadat we je aanvraag positief hebben beoordeeld

Verpakking

Wij nemen geen aansprakelijkheid voor eventuele beschadigingen die tijdens transport ontstaan. Zorg er dus voor dat je de computer deugdelijk verpakt. Overdaad schaadt hierbij nooit. De computer wordt geretourneerd in exact hetzelfde verpakkingsmateriaal als waarin het bij ons arriveert, behalve wanneer we van mening zijn dat dit écht onvoldoende bescherming biedt. In dat geval zullen we het pakket naar onze maatstaven aanpassen.

Let op!

Voordat je de laptop of PC naar ons opstuurt, willen we je met klem vragen om persoonlijke data (foto's, video's, documenten, contacten, etc.) veilig te stellen. Kopieer deze vooraf naar een ander medium. Zodra je computer bij ons arriveert, wordt de harde schijf volledig gewist en geformatteerd. De data is dan absoluut onherstelbaar verdwenen.

Aanvraagformulier

Het antwoord op de meest gestelde vragen vind je in onze FAQ.