Weggeef-actie: Iedereen BigTech-vrij!

Weggeef-actie

BigTech weet werkelijk alles van je. Wie je bent, wie je kent, wat je doet, en waar je bent. De systemen en applicaties die we dagelijks gebruiken, zijn als wolven in schaapskleren. Ze lijken ons te dienen en groot gemak te verschaffen, maar niets is minder waar. Ze vormen een vergevorderd surveillance-netwerk waar wij vrijwillig en onwetend aan deelnemen.

Gelukkig zijn er alternatieven waarmee je je privacy terugpakt en weer baas over je eigen data wordt. Goodbye BigTech biedt deze alternatieven al sinds maart 2021 aan, waarbij gebruiksgemak en betaalbaarheid twee primaire speerpunten zijn. Door betaalbare producten en diensten aan te bieden, behoort afscheid nemen van BigTech voor bijna iedereen tot de mogelijkheden, ook voor de kleinere portemonnee. Je hebt al een BigTech-vrije telefoon, laptop of PC vanaf €225.

Wat nu als die portemonnee niet klein is, maar nagenoeg leeg? Dan behoren ook de voordeligste telefoon, laptop en PC niet tot de mogelijkheden, en daarmee is de wens om afscheid te nemen van ongewenste surveillance niet te vervullen. Of wel?

2x PC én Telefoon

Goodbye BigTech heeft het ambitieuze streven dat iedereen BigTech-vrij wordt. Daarom gaan we twee complete pakketten weggeven aan twee willekeurige mensen (of huishoudens) die wel BigTech-vrij willen, maar dat vanwege beperkte financiën niet kunnen zijn. Dus, een PC én een telefoon!

HP AiO
De HP ProOne 600 G1 is een All-in-One PC. Het computersysteem zit in het beeldscherm, waardoor er geen losse kast meer op of onder het bureau staat. Lekker opgeruimd dus! Bovendien is het systeem vrij van nieuwsgierige, data-vergarende software. Wij installeerden het besturingssysteem Linux Mint, plus tientallen programma’s voor al je dagelijkse taken.

Samsung Galaxy S4

Met de Samsung Galaxy S4, voorzien van het besturingssysteem /e/OS, blijft jouw data waar ze horen: bij jou. Deze telefoon doet alles wat je huidige telefoon ook doet, behalve je data delen met BigTech en derden. Welkom terug, privacy!

Ben jij, of ken jij iemand die wel van BigTech af wil, maar het budget laat het niet toe? Stuur dan uiterlijk 23 juli een mailtje naar actie@goodbyebigtech.nl waarin je duidelijk omschrijft wie de gelukkige kanshebber is, en waarom. Het is absoluut geen enkel probleem als je dat zelf bent!

Heldere spelregels

  • We gaan er vanuit dat alle opgaven gebaseerd zijn op eerlijkheid, en dat er geen misbruik van deze actie wordt gemaakt voor persoonlijk gewin;
  • Alle met ons gedeelde data worden vertrouwelijk en met uiterste geheimhouding behandeld;
  • De uitslag van deze actie wordt geanonimiseerd gecommuniceerd. Persoonlijke gegevens van de winnaars worden enkel en alleen gedeeld indien zij hun uitdrukkelijke toestemming daartoe geven.

Wij zullen de PC persoonlijk bij de winnaars thuisbrengen en ter plaatse installeren, waarbij we meteen de telefoon overhandigen.

Disclaimer: De De HP ProOne 600 G1 en de Samsung Galaxy S4 zijn refurbished apparaten. Ze zijn dus niet nieuw, maar eerder gebruikt. Ze zijn grondig nagekeken, getest en schoongemaakt, en waar nodig van nieuwe onderdelen voorzien. De PC wordt geleverd met nieuw toetsenbord en nieuwe muis.